Obiceiul de a ține un jurnal în care să îți scrii gândurile, să îți analizezi sentimentele și să notezi evenimentele la care participi are nenumărate beneficii. Printre acestea se numără și faptul că te ajută să fii mai conștient de emoțiile și gândurile tale, îți îmbunătățește memoria, dar și starea generală de bine.
În cazul în care ai dori să ai un astfel de caiet, însă nu poți găsi răspunsul la întrebarea „Ce să scriu în jurnalul meu?”, noi îți venim în ajutor cu câteva idei. Inspiră-te din ideile de mai jos și creează un jurnal care să te reprezinte și pe care să îl poți păstra ca amintire mulți ani de acum înainte!
- Notează-ți obiectivele zilnice
Cei care se bucură de succes în viața personală și profesională își setează obiective și le îndeplinesc cât mai rapid. O metodă bună de a te organiza este un jurnal. Câteva persoane celebre care au avut un astfel de caiet sunt Albert Einstein, Marie Curie, Frida Kahlo, Leonardo da Vinci și Charles Darwin. Unii dintre aceștia au folosit carnețelele pentru a crea ilustrații, nu doar pentru a-și scrie gândurile. Găsește metoda prin care te poți exprima și organiza și vei avea doar de câștigat!
- Scrie lucrurile pe care vrei să ți le amintești
Ferris Bueller a spus că „viața trece extrem de repede pe lângă noi; dacă nu ne oprim din când în când pentru a o privi, este posibil să o ratăm”. Deși acum poate părea că nu vei uita niciodată ce ți se întâmplă, peste ani, situația va fi diferită. Astfel, îți va fi de mare ajutor să îți răsfoiești vechiul jurnal și să zâmbești când vei reciti paginile acestuia.
- Notează 3 lucruri pentru care ești recunoscător în fiecare zi
S-a observat că oamenii care își rezervă câteva minute în fiecare zi pentru a nota doar trei lucruri pentru care sunt recunoscători sunt mai puțin stresați și nu se confruntă cu sentimente de anxietate. Explicația este simplă: din punct de vedere psihologic, nu poți să te simți stresat și recunoscător în același timp.
Când vine vorba de lucrurile pe care le vei nota, nu există reguli: poți fi recunoscător pentru familia ta, dar și pentru un smoothie delicios pe care l-ai savurat în ziua respectivă. Cât timp găsești ceva pentru care să îi mulțumești Universului, respecți „regulile” jocului.
- Încearcă să îți folosești jurnalul pentru a găsi soluții la diferite probleme
Cei care țin un jurnal de mulți ani spun că acest carnețel devine atât prietenul lor cel mai bun, cât și terapeutul lor personal. Aici îți poți nota gândurile pe care nu ai curajul să le spui nimănui și tot aici poți reveni ori de câte ori te confrunți cu o problemă. Din moment ce scrisul este terapeutic, după ce îți vei așterne gândurile pe hârtie, îți va fi mai ușor să iei decizia corectă pentru situația în care te afli.
- Utilizează acest exercițiu pentru a te cunoaște mai bine
Indiferent de modul în care alegi să îți utilizezi jurnalul, un lucru este cert – acest exercițiu te va ajuta să te cunoști mai bine. Chiar dacă îl utilizezi pentru a nota citate, pentru a te descărca, pentru a crea desene, pentru a scrie poezii și altele, vei observa că te vei simți mai împăcat cu tine însuți.
Utilizează ideile din acest articol până te simți confortabil cu practica de a ține un jurnal. După aceea, dă frâu liber imaginației și creează un carnețel care te va ajuta să devii persoana care îți dorești să fii și pe care îl vei păstra ani la rând!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Formăm continuu noi grupe Success Academy. Te poți înscrie acum la un DEMO gratuit împreună cu copilul tău. Vino să vezi cum lucrăm și cum transformăm „imposibilul” în posibil. Pentru că facem ce școala nu face. Pentru a fi in contact permanent cu noi și articolele noastre, dă un like paginii Success Academy de pe Facebook.