CURSURI: Sâmbătă - Duminică

Marți - Vineri 9.00 - 18.00

Contact: 0744-759-070

 

Cum gândesc băieții. Cucerire.

Modele de gândire

Discuția despre diferențele dintre băieți și fete ar putea să dureze la infinit. Subiectul pare să fie inepuizabil, însă explorarea sa este extrem de utilă, mai cu seamă în anii adolescenței.

Din acest motiv, Success Academy a pregătit două sesiuni de curs dedicate acestei dezbateri: Cum gândesc băieții. Cucerire” și „Cum gândesc fetele. Emoție”. Cursurile de dezvoltare personală Success Academy au abordare holistică, astfel încât acest subiect intens dezbătut nu putea fi evitat.

Cele două cursuri dedicate diferențelor fundamentale dintre fete și băieți nu își propun să perpetueze stereotipuri de gen, cum ar fi „Fetele sunt prea emotive” sau „Băieții nu sunt vorbăreți”.

Din contră, obiectivul celor două sesiuni va fi atins în momentul în care îți vei dezvolta inteligența intrepersonală (reprezentată de comunicarea ușoară și eficientă cu cei din jur), dar și cea intrapersonală (autocunoaștere).

Acestea fiind zise, trebuie să recunoaștem că, în anii adolescenței, întrebarea referitoare la modul de gândire al băieților, respectiv al fetelor, este una pregnantă, care nu poate fi evitată.

Din acest motiv, trainerii de la Success Academy, cu experiență în educația și dezvoltarea  tinerilor, au pregătit răspunsuri menite să elucideze câteva aspecte referitoare la această dilemă.

Iată câteva dintre întrebările pe care le vom aborda împreună în cadrul celor două cursuri!

Diferențe fundamentale dintre modurile de gândire ale băieților și fetelor

Sunt fetele mai emotive decat baietii?

Cu siguranță ai auzit cel puțin o dată că „băieții nu plâng” sau, reversul medaliei, „așa sunt fetele, mai emotive”. Însă cât de mult adevăr există în aceste stereotipuri care, perpetuate pe termen lung, pot fi nocive?

Există studii științifice care demonstrează că, dincolo de diferențele fizice dintre femei și bărbați, există și deosebiri din punct de vedere cognitiv. De pildă, regiunea din creier responsabilă de integrarea emoțiilor se oprește din dezvoltare la femei atunci când acestea trec printr-un episod traumatic. Însă acest proces nu are loc în cazul băieților.

Astfel, fetele reacționează diferit la stres și ar trebui ferite de evenimente neplăcute, cel puțin în prima parte a vieții. Din acest motiv, se consideră că băieții sunt mai rezistenți și că fac față mai bine momentelor încărcate emoțional.

 

Cine se concentrează mai bine?

O alta diferență semnificativă, observată în cadrul unor experimente științifice, se referă la capacitatea de concentrare a băieților, respectiv a fetelor. În creier există deopotrivă materie albă, cât și cenușie.

S-a demonstrat că băieții folosesc de 7 ori mai multă materie cenușie decât fetele. În același timp, fetele utilizează de 10 ori mai multă materie albă decât băieții. Însă ce înseamnă asta?

Materia alba te ajută să treci mai ușor de la o sarcină la alta, motiv pentru care fetelor le este mai ușor să faca multi-tasking. Pe de alta parte, materia cenușie implică utilizarea intensă a zonelor de concentrare din creier. Drept urmare, băieților le este mai ușor să fie atenți la un obiectiv și să proceseze în profunzime informația primită.

PUTERE DE CONCENTRARE

OBIECTIVE

GESTIONARE EMOȚII

ETAPE DEZVOLTARE

ABORDARE HOLISTICĂ

Vrei să afli mai multe despre acest subiect și să descoperi cum poți utiliza aceste informații în traseul tău de dezvoltare personală? Înscrie-te la cursurile Success Academy și vei descoperi tot ce trebuie să știi despre diferențele dintre fete și băieți!

SUCCESUL ESTE O ȘTIINȚĂ

ȘI SE ÎNVAȚĂ ÎNAINTE DE TERMINAREA ȘCOLII

5 PAȘI PENTRU ÎNSCRIERE:

PREZENTAREA PDF

Completarea formularului si primirea prezentarii scolii Success Academy in format PDF.

Veți găsi cele mai importante amănunte legate de organizarea următoarelor grupe de studiu.

DISCUȚIA

Discuție cu un reprezentat Success Academy despre modul de participare la Sesiunea Demo..

Stabilim toate detaliile despre modul nostru de lucru și despre participarea la Sesiunea Demo.

SESIUNEA DEMO

Aveți ocazia să aflați toate amănuntele legate de program, iar copiii testează o sesiune.

Scopul sesiunii DEMO este să vă oferim tot ce aveți nevoie pentru a vă face o imagine completă.

DECIZIA PARTICIPARE

In urma acestei sesiuni, decizi daca vrei sa participi la cursurile noastre., Success Academy.

Oricând vei avea nevoie de noi informatii îți stăm la dispoziție cu toate detaliile necesare.

ÎNSCRIEREA

Inscrierea propriu-zisa la Success Academy în grupa de studiu adecvată..

După feedback-ul trainerilor, se completează un chestionar și apoi un formular de înscriere.