CURSURI: Sâmbătă - Duminică

Marți - Vineri 9.00 - 18.00

Contact: 0746-097-685

 

Cum știi când cineva îți ascunde adevărul? Iată câteva semne că te minte o persoană!

Minciuna este un comportament uman comun. În anumite situații, cu toții i-am ascuns cuiva adevărul, fie că este vorba despre o minciună semnificativă, fie despre una care poate fi trecută ușor cu vederea.

Pe parcursul vieții, cu siguranță și tu ai fost și vei mai fi mințit, de aceea este important să îți dai seama când o persoană face acest lucru, mai ales în cazurile în care este vorba despre o minciună care te afectează în mod direct. Indiferent dacă este vorba despre un prieten, un coleg de muncă sau un partener, este important să știi să citești semnele și să recunoști când cineva încearcă să te înșele.

Semne că te minte

Persoana este vizibil stresată

Atunci când cineva te minte, nivelul de stres și emoții crește semnificativ, iar acest lucru poate fi observat prin comunicarea non-verbală. Există câteva ticuri care pot da de gol un om care ascunde ceva, precum scărpinatul, mișcarea picioarelor, atingerile la nivelul feței.

Tonul vocii

Un alt semn al miniciunii este schimbarea vocii. Când oamenii mint, modul lor de a vorbi poate fi diferit față de momentele în care spun adevărul. De obicei, vocea lor poate deveni mai slabă sau mai tremurătoare.

Evitarea contactului vizual

Atunci când persoana cu care discuți vrea să te mintă, va încerca în mod constant să își îndrepte privirea în altă parte pentru a evita contactul vizual. Acesta poate fi un indice al faptului că se simte incomod sau vinovată și încearcă să își ascundă aceste sentimente.

semne ca te minte

Evitarea momentelor de liniște

Într-o discuție cu un om care îți livrează numai minciuni, vei observa că acesta face tot posibilul pentru a umple orice gol din conversație. Acest lucru se întâmplă pentru că în acele momente se teme că îți oferă timp pentru a „rumega” informațiile și a-i descoperi minciunile pe care ți le-a comunicat.

Poziție defensivă

Va veni un moment în timpul conversației voastre în care vei bănui că ești mințit și îl vei lua la rost pe cel de lângă tine. Acesta este un moment cheie în procesul de demascare a mincinosului, întrucât, dacă întradevăr încearcă să îți „vândă gogoși”, va avea o reacție rapidă și va încerca să se apere. Pe principiul „Cine se scuză se acuză”, sunt șanse foarte mari ca interlocutorul să îți ascundă ceva.

Blocaje în vorbire

Când cineva te minte, va avea un discurs fracționat și se va bloca la anumite detalii. Cu siguranță o poveste inventată este rostită mult mai greu decât un adevăr și vor exista momente în care persoana se va bâlbâi sau se va opri câteva secunde pentru a se gândi la anumite detalii, pentru că se află în pană de idei.

Iată prin câte moduri îți poți da seama că ești mințit! Este important să fii atent la aceste detalii pentru a realiza că cel de lângă tine încearcă să te păcălească. Când te confrunți cu o astfel de situație, este necesar să nu reacționezi ghidat de impulsuri și să încerci să îți gestionezi emoțiile. Mai multe sfaturi pentru stăpânirea sentimentelor poți afla chiar AICI.

Ține întotdeauna cont de aceste semne că te minte și cu siguranță nu te vei mai lăsa păcălit de cei din jur!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *