Cele mai recente statistici ne spun că 42% dintre români sunt analfabeți funcționali. Dar ce înseamnă acest fapt?
Scriu, citesc și semnează, dar nu înţeleg ceea ce citesc. Nu corelează informaţii şi pică teste simple de logică.
Li se spune “analfabeţi funcţionali”, iar estimările sunt alarmante. Atunci când vorbim despre un procent de 42% dintre români, lucrurile încep să nu mai sune bine. De ce? Pentru că aceștia sunt produsul unui sistem național de educație care nu este centrat pe nevoile cursanților / ale adultului în devenire. Cu alte cuvinte, un sistem care nu este eficient și care nu este corelat cu viața reală.
Au absolvit diverse forme de învăţământ, dar când ajung la interviu în faţa unui angajator, constată că nu au cunoştinţele şi deprinderile necesare pentru viaţa reală.
Analfabetismul funcțional la nivel mondial variază în funcție de abordarea țării respective. De exemplu, în Finlanda acest procent este de 4%, în timp ce în SUA este de 14%.
Articol aparut la DIGI 24 – aici.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Te invităm pe https://successacademy.ro/ pentru a găsi detalii despre programele noastre de dezvoltare personală și leadership create special pentru copii și adolescenți.
Formăm noi grupe Success Academy. Te poți înscrie acum la un DEMO gratuit împreună cu copilul tău. Vino să vezi cum lucrăm și cum transformăm ”imposibilul” în posibil.
Pentru că facem ce școala nu face. Pentru a fi in contact permanent cu noi și articolele noastre, dă un like paginii Success Academy de pe Facebook.