CURSURI: Sâmbătă - Duminică

Luni - Vineri 9.00 - 18.00

Contact: 0746-097-685

 

Accidentele nu vin cu bilet de ordine

prim ajutor

În anumite situații, minutele fac diferența între viață și moarte, între recuperare totală și invaliditate permanentă. Ți-ai pus vreodată întrebarea ce poți face în situații de urgență? Știi noțiuni de prim ajutor? Ce poți face când cel de lângă tine are nevoie de ajutor?

 

Doar gândul la un posibil accident, sânge sau metode de resuscitare te înspăimântă? Preferi să le vezi doar în filme; așa credem toți – că întâmplările dure sunt doar pentru TV. Dar realitatea nu o putem nega total. Accidentele, răsturnările de situație nu vin cu bilet de ordine și cu pregătire la pachet. Ele vin cu presiune, dar mai ales cu timp limită de acțiune. Motiv să cunoști câteva informații elementare despre cum se acordă primul ajutor.

 

Suntem mentori și traineri, dar în același timp suntem părinți – tați și mame, cu îngrijorările și spaimele noastre. De aceea vrem să cuprindem cât mai mult din tot ce înseamnă pregătirea pentru viața reală a copiilor noștri (a se citi cursanților noștri). Așa încât le-am propus tinerilor noștri să ne revedem peste vară pentru noțiuni de prim ajutor. Să aflăm cum putem acorda primul ajutor, cum putem controla stresul în cazul unui posibil accident. Să aflăm cum putem acționa, ajuta în intervalul dintre producerea accidentului și venirea echipajelor profesioniste de salvare (Ambulanță, Pompieri, etc.)

Zis și făcut! Noțiuni de prim ajutor pentru juniori si adolescenți!

5 module dedicate acestui subiect, susținute impecabil de voluntarii de la Crucea Roșie Română. De la simple intervenții până la metodele de resuscitare, toate acestea sunt informații prețioase pe care ar trebui să le cunoaștem cu toții, indiferent de vârstă. Când cineva de lângă noi suferă un accident, iar noi știm cum să procedăm, putem face diferența între viață și moarte, între o recuperare aproape în întregime sau invaliditate a respectivei persoane. Asta nu înseamnă să avem puteri miraculoase. Trebuie doar să cunoaștem câteva lucruri de bază, să fim organizați și să vrem să ajutăm.

 

Într-un mod structurat, ne-au fost explicate amănunte pe care puțini dintre noi le luăm în seamă. Ne-au fost demontate și o parte din mituri. Nu am devenit ași după un astfel de curs. Dar în situații de criză ne vom comporta și vom acționa potrivit momentului. Inclusiv banalele incidente casnice, precum arsuri superficiale sau simple hemoragii, acum le putem aborda în mod corect.

Cel puțin 5 informații noi, ce pot ajuta în situații limită

1. Apelul 112 Serviciul de Urgență

Copiii au aflat modul în care este corect să sune la 112 Serviciul de Urgență. Să explice situația, apoi să aștepte confirmarea telefonică, pentru a fi siguri că cererea este luată în considerare.

2. Abordarea hemoragiilor

Cursanții pot întâlni cazuri în care o persoană are hemoragie. Motiv pentru care li s-a explicat cum pot să își dea seama de gravitatea unei hemoragii. Apoi cum să poziționeze corpul afectat în așa fel încât să existe efecte benefice maxime până la venirea echipei de specialiști. Au aflat cum să reacționeze la o banală hemoragie nazală pe care o pot trata rapid printr-o compresie controlată, până la o hemoragie internă ce poate avea consecințe fatale. Sau când nu trebuie să miște sub nici o formă victima, pentru a nu-i face mai mult rău decât bine.

3. Metoda Heimlich ar trebui predată în școli

Blocarea căilor respiratorii / sufocarea. Există situații când o persoană (copil sau adult) se poate îneca sau sufoca din cauza vreunui aliment sau altui obiect înghițit, iar cursantii noștri au aflat cum pot acționa. În nici un caz nu vor încerca să scoată obiectul cu degetele, pentru că de obicei îl duc pe acesta mai adânc în trahee.

 

Aici intervin noțiunile de prim ajutor. Dar vor avea prezența de spirit și vor aplica 5 lovituri în spate atent calculate, urmate de 5 compresii abdominale (metoda Heimlich). În condițiile în care anual peste 100.000 persoane mor sufocate de alimente sau alte obiecte înghițite, această metodă inventată de Henry Heimlich în anul 1974 ar trebui predată în toate școlile.

4. Resuscitarea

Resuscitarea cardio-respiratorie și timpii ce trebuie respectați au fost alte informații oferite de voluntarii de la Crucea Roșie Romănă. Cursanții au aflat cum să se organizeze în acele momente. Să cheme rapid încă o persoană să îi ajute și să nu întrerupă procedura nici după apariţia pulsului sau revenirea culorii pielii la cea normală. Procedura trebuie continuată o perioadă, pentru că altfel victima se poate reîntoarce la starea inițială de stop cardio-respirator.

5. Fracturile și abordarea corectă

Luxații, entorse, fracturi. Cam 50% dintre copiii noștri au simțit pe pielea lor durerea unui astfel de accident. Căzături la sky, de pe bicicletă, de pe role. Iată accidente cele mai dese. Dar dincolo de cele menționate cursantii au fost învățați să recunoască și să abordeze corect cea mai gravă problemă, cea a fracturilor deschise. De la accident până la spital se pot face lucruri foarte simple, dar de o importanță mare în prevenirea agravării leziunilor.

 

Noțiunile de prim ajutor înseamnă o șansă în plus la viață. Când cineva de lângă noi suferă un accident, este bine să știm câteva lucruri de bază. Să-i putem oferi ajutorul în mod real. Să nu agravăm leziunile. În fapt, să putem face diferența între viață și moarte.

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

Te invităm pe www.SuccessAcademy.ro pentru a găsi detalii despre programele noastre de dezvoltare personală și leadership create special pentru copii și adolescenți.

Formăm noi grupe Success Academy. Te poți înscrie acum la un DEMO gratuit împreună cu copilul tău. Vino să vezi cum lucrăm și cum transformăm ”imposibilul” în posibil. Pentru că facem ce școala nu face. Pentru a fi in contact permanent cu noi și articolele noastre, dă un like paginii Success Academy de pe Facebook!

 

prezentare companie scoala leadership antreprenoriat dezvoltare personala adolescenti
Comments are closed.
Program

  • Luni9.00 - 18.00
  • Marți9.00 - 18.00
  • Miercuri9.00 - 18.00
  • Joi9.00 - 18.00
  • Vineri9.00 - 18.00
  • Sămbătă9.00 - 18.00
  • Duminică9.00 - 18.00
Traineri

Ovidiu Atanasiu

Consultant Learning Design

Amada Bălțățeanu

Consultant Leadership Training

Mirela Ursu

Consultant English Training

Categorii: