Te-ai săturat să te îngrijorezi zilnic pentru copilul tău?

Și, pe bună dreptate, atunci când vezi des știri alarmante precum:

  • cea mai mare rată de consum de droguri se înregistrează în segmentul de vârstă 15-24 de ani (iar vârsta de la care unii copii încep să se drogheze a scăzut la 12 ani).
  • 15,3% este rata de abandon școlar în România (cu peste 50% mai mare decât media UE).
  • între 20 și 40% dintre tinerii care încep o facultate nu o termină (mai nou, România nu mai are nicio Universitate în Top1000).
  • 28,3% dintre accidentele grave produse în România sunt făcute de tineri între 18 și 20 de ani, care au permisul de mai puțin un an de zile.
  • 22,5% dintre tinerii din România declară că au avut contact sexual înainte de vârsta de 15 ani – cu 44,4% din total, România este pe primul loc în UE la capitolul de minore care au născut înainte de a împlini 15 ani.Ca să nu mai vorbim de bullying, unde, 22% dintre copiii sub 13 ani spun că au fost agresați, iar 35% recunosc că au fost cel puțin o dată agresori. Iar, dacă luăm în calcul cyberbullying-ul, atunci, conform unui studiu Salvați copiii, 86,8% dintre tinerii sub 18 ani spun ca au fost cel puțin o dată agresați în mediul online.

Convențional, se întâmplă lucruri pentru a preveni sau rezolva unele dintre aceste nenorociri.

Copiii sunt fericiti cand noi, ca parinti, ne facem treaba mai bine.
Strategii testate și validate chiar de adolescenți

Îngrijorarea pentru copilul tău vine la pachet cu meseria de părinte. Este în primul paragraf din job description.

Imediat după „iubire necondiționată”.

Problema este că pe una o arătăm zilnic, dar pe cealaltă o luăm ca subînțeleasă.

Nu și copilul. El simte de fiecare dată îngrijorarea ta, dar nu întotdeauna iubirea necondiționată. Chiar dacă tu știi că este acolo.

Iar când vorbim despre ce se întâmplă în lume exact în perioada în care copiii noștri trec prin dificilă fază a adolescenței, nu putem să nu fim îngrijorați și să nu căutăm metode de a-i proteja.

De cele mai multe ori, însă, îi protejăm prin a le impune restricții venite doar din teama noastră, fără ca tânărul să participe la luarea deciziei.

Ca părinte, îți înțelegi copilul (sau copiii). 1 – 2 sau 3. Poate îi înțelegi și pe prietenii lor, să spunem încă 4- 5 copii. Probabil te gândești că ‘înțelegi’ adolescenții și știi cum să fii un părinte mai bun pentru copilul tău. 

Închipuie-ți acum ce avantaj enorm ai avea atunci când ai la dispoziție învățăturile luate din lucrul cu peste 4000 de adolescenți.

Sună tentant, nu-i așa? 

Într-adevăr, este o perspectivă deosebită și plină de insight-uri.

Este ca și cum ai privi lumea adolescenților de pe o bancă versus să o privești din elicopter. Vei înțelege tipare, trenduri și comportamente. Vei afla tehnici pe care le poți folosi nu doar pentru a deveni un părinte mai bun pentru copilul tău, dar și un manager sau un partener mai bun. 

Echipa noastră de specialiști:
  • Amada

    Este părinte, trainer și co-fondator al Success Academy. Este specializată în limbajul non-verbal, face consultanță și training pentru companii din diferite domenii și îi ajută pe cursanții Academiei să își dezvolte aptitudinile de lideri și de antreprenori.
  • Paul

    Este un om trecut prin viață și este încântat să faciliteze evoluția voluntară, stabilă în timp, cu beneficii pentru fiecare participant. Folosește ca metodă de lucru abordarea experiențială, punerea în scenă și coachingul cognitiv comportamental. Este inginer, economist, manager, consultant, trainer, coach. Este antreprenor și partener în inițiative valoroase, părinte și soț.
  • Andrei

    Este părinte, inginer și trainer al cursurilor de parenting. Vine dintr-o familie de profesori și învățători, astfel că a preluat ce este mai bun din educația formală și a inclus-o în cea informală din trainingurile sale neconvenționale. Cu o experiență de 21 de ani în vânzări și marketing, el și-a rafinat abilitățile în storytelling, comunicare și negociere. Andrei este mare fan al benzilor desenate cu supereroi.
  • Marius

    Business Trainer & Consultant, Marius și-a câștigat experiența implicându-se și coordonând proiecte de dezvoltare și livrare de cursuri pentru echipe de management, echipe de vânzări și customer service, cât și prin implicarea în proiecte...ecte de redefinire a strategiei de business pentru companii cu renume. Marius consideră că dezvoltarea abilităților de auto-gestionare, relaționare și influențare sunt critice pentru succesul oamenilor, iar oamenii de success sunt critici pentru o societate performantă
După primul an de ParenTool, la cererea părinților înscriși, am optimizat curicula, astfel încât te poți bucura de uneltele de care ai nevoie în jumătate din timp și cu o investiție mai mică.
Astfel, iată cum te poți dezvolta alături de noi:

6 luni – două întâlniri de câte 2 ore/lună (24 de ore în total)
Bonus: două sesiuni de coaching individual de 30 de minute (în valoare de 118€)

Investiție de 940€

Întâlnirile se vor desfășura în prima și a treia zi de sâmbăta din lună, de la 09;30 la 11:30, în sediul din Calea Șerban Vodă nr.133. (există și locuri de parcare dedicate).

Am gândit perioada astfel încât să fie accesibilă atât celor care nu vor să își blocheze mult timp, dar totuși să simtă rezultatele oferite de ParenTools.

La rândul ei, și investiția este gândită să fie accesibilă, dar în același timp, să reprezinte un angajament pentru a lucra către atingerea obiectivelor fiecărui participant.

Începem printr-o sesiune deschisă, nu trebuie să plătești nimic, doar să te înscrii.

Nu este un minim de participanți pentru cursurile de parenting, dar există un maxim de 10 persoane per sesiune de cursuri pentru părinți. Vom merge pe principiul primul venit, primul servit.

Vii la școala pentru părinți, experimentezi și alegi mai apoi dacă este pentru tine sau nu.

Iată subiectele pe care le vei parcurge în program:

  1. Construirea (și întreținerea) relațiilorStorytelling
  2. Gestionarea emoțiilor (de ambele părți)
  3. Gândire critică și rezolvarea de probleme
  4. Feedback (care chiar este auzit)
  5. Tehnici de influențare
  6. Profiling (citirea microexpresiilor)
  7. Storytelling (cum convingi, fără a încerca)
  8. Dezbatere constructivă (pe înțelesul adolescentului)
  9. Gestionarea conflictelor
  10. Setarea de obiective și urmărirea lor
  11. Ideea se vinde, nu se spune
  12. Sesiune surpriză (o experiență pe care o poți avea o singură dată)

Care sunt parerile despre ParenTool?

Beneficii ale cursurilor pentru părinți

  1. “Judo Psihologic” pentru Părinți: stăpânește arta subtilă de a transforma rezistența în conformare, chiar și cu adolescenții cei mai încăpățânați.
  2. “Busola Digitală”: înarmează-te cu abilitatea de a-ți ghida adolescentul prin jungla digitală, astfel încât să evite capcanele despre care nici măcar tu nu știi că există.
  3. Antrenamentul “Fluență Emoțională”: descoperă la școala pentru părinți cum să citești și să răspunzi emoțiilor adolescentului tău ca la o carte deschisă – fără a mai trebui să ghicești.
  4. Setul de Unelte “Dezamorsarea Conflictelor”: în cardul cursurilor de parenting, primești un set de strategii dovedite și ușor de aplicat care transformă discuțiile aprinse în conversații constructive.
  5. “Pregătirea pentru Viitor” a Copilului Tău: învață de la trainerii școlii pentru părinți cum să insufli o viziune în copilul tău care să-i garanteze succesul și fericirea, mult după ce a părăsit cuibul.
  6. Stăpânește metoda “Părintelui Prezent”: descoperă cum să fii prezent în moduri care îl fac pe copilul tău să se simtă văzut, auzit și profund înțeles.
  7. Bucla Feedback-ului “Cafeaua Amară”: cu ajutorul cursurilor de parenting, cultivă o cultură a feedback-ului onest în casa ta, care îl va pregăti pe adolescentul tău pentru o viață bazată pe creștere și autoîmbunătățire.
  8. “Acceleratorul de Autonomie”: în cardul școlii pentru părinți, primești tactici și sfaturi pentru încurajarea responsabilității adolescentului tău, pentru care, crezi sau nu, dar îți va mulțumi.
  9. “Descifrarea Codului Empatiei”: deschide cele mai dificile conversații cu instrumente care fac ca adolescentul tău să se simtă în siguranță și înțeles, mai degrabă decât judecat.
  10. “Incubatorul de Leadership”: în cardul școlii pentru părinți, înveți strategii pentru a încuraja calitățile de lider în adolescentul tău, lucruri pe care majoritatea directorilor executivi și-ar dori să le aibă.
  11. Promisiunea “Fără Vrăjeală”: fiecare sesiune a cursurilor de parenting este plină de perspective practice – pe bune, doar îndrumare pură și eficientă.

Mă înscriu la demo

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Open chat
Buna,
Cum putem sa te ajutam?