CURSURI: Sâmbătă - Duminică

Luni - Vineri 9.00 - 18.00

Contact: 0746-097-685

 

Hiperactivitatea la copii: iată ce trebuie să știi dacă ai un copil agitat!

Deși este normal ca un copil să fie plin de energie, în momentul în care este nevoie să se liniștească, cei mai mulți tineri reușesc să se calmeze și să se concentreze pe alte sarcini. Cu toate acestea, există copii care nu pot să stea într-un singur loc și au un comportament haotic, care nu ține cont de ceea ce se întâmplă în jurul lor.

Dacă ești părintele unui copil agitat, trebuie să înțelegi că acesta nu se comportă astfel în mod intenționat, ci că pur și simplu nu își poate controla reacțiile. Pentru a-l ajuta să se calmeze, este important să înțelegi prin ceea ce trece și să descoperi metoda potrivită de a interacționa cu el.

Cum recunoști comportamentul hiperactiv?

Un copil hiperactiv este mai mult decât un copil agitat. Comportamentul său energic este inadecvat pentru majoritatea situațiilor în care se află și, în plus, se manifestă în mod constant, fără întreruperi. Este normal ca un tânăr să nu se poată concentra în toate situațiile și să nu fie mereu liniștit. Iată doar câteva exemple care te ajută să îți dai seama dacă ai un copil agitat al cărui comportament poate fi catalogat drept hiperactiv!

  • Aleargă și țipă chiar și atunci când se află într-un spațiu închis;

  • Se ridică în picioare în timpul orelor și nu se concentrează la ceea ce spune învățătorul sau profesorii;

  • Au un stil de joacă agitat, care îl face să se rănească pe sine, dar și pe cei din jur.

Există și alte semne care indică faptul că ai un copil agitat sau reactiv. Dacă micuțul tău vorbește neîntrerupt, îi întrerupe pe cei din jur, se află într-o permanentă mișcare și nu poate rămâne așezat sau nu poate aștepta în liniște, atunci este foarte posibil să fie vorba despre un copil hiperactiv.

Care poate fi cauza? Află de la specialiștii Success Academy!

Atunci când vorbim despre hiperactivitate, este important să menționăm vârsta copiilor. În general, lor le este greu să se concentreze sau să stea liniștiți până la vârsta de 4-6 ani. Lipsa auto-controlului ar trebui să te îngrijoreze doar dacă cel mic a depășit această vârstă.

Există mai multe cauze care pot declanșa un comportament hiperactiv. Printre acestea se numără ADHD, dar și lipsa somnului, anxietatea, afecțiuni ale glandei tiroide, instalarea pubertății și multe altele. Nu ezita să mergi la un control medical cu fiul sau fiica ta pentru a descoperi care este adevăratul motiv din spatele hiperactivității sale.

Cum îl poți ajuta?

În cazul în care te-ai regăsit în acest articol, trebuie să știi că există o serie de strategii comportamentale care pot funcționa în cazul fiului sau fiicei tale. Înainte de orice, este esențial să îți păstrezi calmul, să îi vorbești scurt și la obiect, comunicând cerințe cât mai simple și mai clare.

De asemenea, trebuie să știi că există foarte multe modalități prin care îți poți ajuta copilul să își controleze reacțiile. Discută cu profesorii acestora și încearcă să stabiliți o strategie împreună. Nu uita să recompensezi comportamentul pozitiv și să fii cât mai consecvent în cerințele și atitudinea ta!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Formăm continuu noi grupe Success Academy. Te poți înscrie acum la un DEMO gratuit împreună cu copilul tău. Vino să vezi cum lucrăm și cum transformăm ”imposibilul” în posibil. Pentru că facem ce școala nu face. Pentru a fi in contact permanent cu noi și articolele noastre, dă un like paginii Success Academy de pe Facebook.

Program

  • Luni9.00 - 18.00
  • Marți9.00 - 18.00
  • Miercuri9.00 - 18.00
  • Joi9.00 - 18.00
  • Vineri9.00 - 18.00
  • Sămbătă9.00 - 18.00
  • Duminică9.00 - 18.00
Traineri

Ovidiu Atanasiu

Consultant Learning Design

Amada Bălțățeanu

Consultant Leadership Training

Mirela Ursu

Consultant English Training

Categorii: