CURSURI: Sâmbătă - Duminică

Luni - Vineri 9.00 - 18.00

Contact: 0746-097-685

 

Cum pot fi prevenite sau oprite micile crize de nervi la copii?

crize de nervi la copii

Crizele de nervi la copii se manifestă în diferite moduri – de la țipete și plânsete până la lovituri și chiar la oprirea respirației, toate acestea sunt simptome comune ale unei crize. În general, acestea apar la copiii cu vârstele cuprinse între 1 și 3 ani și sunt o parte normală din dezvoltarea copiilor.

 

Pentru ca acestea să fie prevenite și oprite pe viitor, este important să fie tratate cât mai timpuriu posibil. Descoperă, în continuare, câteva sfaturi pe care le poți aplica în astfel de situații, indiferent de vârsta copilului tău!

 

  • Oferă-le feedback pozitiv când ai ocazia. În momentele de liniște și pace, nu pierde ocazia de a-i lăuda pe copii pentru calmul, răbdarea și înțelegerea de care dau dovadă. Astfel, ei vor începe să aprecieze aceste trăsături.
  • Permite-le să facă alegeri. Arată-le că dețin controlul lăsându-i să aleagă în anumite situații. De exemplu, îi poți întreba dacă vor suc de portocale sau de mere sau dacă preferă să facă ordine înainte de a trece la teme ori invers.
  • Încearcă să le distragi atenția. Cei mici nu se pot concentra pentru foarte mult timp. Astfel, dacă nu le poți oferi ceea ce își doresc, încearcă să îi distragi cu alte obiecte sau să schimbi peisajul (mergeți afară, în altă încăpere etc.)
  • Fii dispus să lași de la tine. Învață să îți „alegi bătăliile” – cu alte cuvinte, fii pregătit să faci un mic compromis între tine și copii.

crize de nervi la copii

Ce poți face în timpul unei crize de nervi?

 

Cel mai important lucru este să îți păstrezi calmul și să reții că trebuie să îl ajuți pe copil să se liniștească, motiv pentru care și tu trebuie să fii calm.

 

Reacția ta la o criză depinde de cauzele care au declanșat-o. Uneori, copiii au reacții exagerate atunci când le e somn sau foame, caz în care soluția e simplă. Alteori, cei mici au o criză pentru a le atrage atenția părinților, moment în care nu ar trebui să îi bagi în seamă. Aceeași reacție trebuie aplicată și atunci când cei mici au o criză pentru a evita ce au de făcut. După ce s-au calmat, asigură-te că duc sarcina la îndeplinire.

 

În cazul în care crizele de care suferă cei mici îi pun pe ei sau pe cei din jur în pericol, atunci copiii ar trebui duși într-un loc sigur și liniștit pentru a se calma. La fel se procedează și în cazul crizelor în public.

 

Altă strategie sugerată de experții în educație este utilizarea unui Time Out, care durează între 2 și 5 minute. Deși această strategie este eficientă, ea nu ar trebui folosită pentru copiii sub 3 ani, care sunt prea mici pentru a înțelege conceptul.

 

Preșcolarii și copiii din învățământul primar sunt mai predispuși la crize de nervi dacă au văzut, în trecut, că acestea funcționează. În cazul în care copilul tău este la școală și încă are astfel de ieșiri, cel mai bine este să îi spui să meargă în camera lui pentru a se calma și pentru a se gândi la ceea ce a făcut.

 

Reține că, de fiecare dată când cedezi în fața unei crize de nervi, copilul percepe reacția ta ca o răsplată la comportamentul lui, pe care îl va repeta. Abia după ce s-a calmat și criza a trecut complet, îi poți oferi celui mic dragostea de care are nevoie pentru a se simți acceptat și a se dezvolta armonios.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Formăm continuu noi grupe Success Academy. Te poți înscrie acum la un DEMO gratuit împreună cu copilul tău. Vino să vezi cum lucrăm și cum transformăm „imposibilul” în posibil. Pentru că facem ce școala nu face. Pentru a fi in contact permanent cu noi și articolele noastre, dă un like paginii Success Academy de pe Facebook.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Program

  • Luni9.00 - 18.00
  • Marți9.00 - 18.00
  • Miercuri9.00 - 18.00
  • Joi9.00 - 18.00
  • Vineri9.00 - 18.00
  • Sămbătă9.00 - 18.00
  • Duminică9.00 - 18.00
Traineri

Ovidiu Atanasiu

Consultant Learning Design

Amada Bălțățeanu

Consultant Leadership Training

Mirela Ursu

Consultant English Training

Categorii: