CURSURI: Sâmbătă - Duminică

Marți - Vineri 9.00 - 18.00

Contact: 0746-097-685

 

Ce înseamnă feedback și cât de important este pentru cariera ta?

În ultimii ani, cuvântul “feedback” este din ce în ce mai întâlnit, atât în scoli și universități, cât și în foarte multe companii. Acesta reprezintă un instrument de comunicare pe care oamenii îl folosesc în permanență în viața profesională, dar și în cea personală.

Dacă te întrebi ce înseamnă feedback, află că acesta este una dintre cele mai eficiente metode de exprimare, deoarece permite oamenilor să comunice opinia sinceră cu privire la un anumit aspect, dar și să primească păreri de la alte persoane.

Cum oferi un feedback?

Atunci când vrei să inițiezi o astfel de discuție, trebuie să îți găsești cuvintele în așa fel încât să comunici eficient părerea, aspectul care te deranjează sau care te mulțumește. Este nevoie să te asiguri că vorbele tale nu lezează persoana căreia te adresezi și că aceasta înțelege că discuția nu are rolul de a o judeca în vreun fel.

Tipuri de feedback

Evaluativ – acest tip de comunicare își propune să exprime o părere, fie aceasta pozitivă sau negativă. De obicei, acest tip de feedback nu generează cele mai bune rezultate, căci este destul de ușor de interpretat. Astfel că, este posibil ca persoana căreia te adresezi să nu înțeleagă că intențiile tale sunt bune și să fie deranjată de comentariul pe care l-ai făcut.

Prescriptiv – acest tip de feedback ia forma unui sfat. Practic, atunci când faci o remarcă de acest gen, îi sugerezi persoanei în cauză cum ar fi trebuit să acționeze sau ce ai face tu în locul ei.

Descriptiv – această modalitate de a oferi feedback este extrem de eficientă, iar, dacă este pusă în practică în mod corect, poate aduce îmbunătățiri semnificative. Acest tip de comunicare nu emite judecăți sau critici, dimpotrivă, este bine intenționat și foarte realist.

ce inseamna feedback

Ce rol are feedback-ul în viața de zi cu zi?

Deși poate nu ai conștientizat importanța sa până acum, trebuie să știi că feedback-ul joacă un rol semnificativ în viața ta, atât din punct de vedere personal, cât și profesional. Toată viața te vei lovi de situații în care va trebui să îți exprimi opinia, fie că te încântă un aspect, fie că ești nemulțumit de anumite lucruri.

Atât în relațiile cu prietenii și familia, cât și la locul de muncă, întotdeauna vei fi nevoit să împărtășești gânduri, idei, opinii, obiecții etc. De aceea, este foarte important să reușești să te exprimi într-un mod eficient și să încerci să ai intenții bune, indiferent că opinia pe care o exprimi este pozitivă sau negativă. Rolul feedback-ului nu este să critice, ci să îmbunătățească, acolo unde este cazul.

De asemenea, este la fel de important să știi cum să primești o părere din exterior și să accepți că este bine să privești lucrurile și dintr-o altă perspectivă, care, uneori, poate fi mai potrivită decât cea pe care ai avut-o tu inițial.

Odată ce înveți să oferi și să primești feedback, vei reuși să evoluezi și să te dezvolți. Vei observa cum relațiile cu cei din jur se vor îmbunătăți, iar acest fapt este valabil și pentru relațiile cu persoanele apropiate, dar și pentru cele formate la locul de muncă.

Dacă îți dorești să afli mai multe detalii despre ce înseamnă feedback și cum poți să dobândești astfel de skill-uri, te invităm să participi la cursurile noastre de dezvoltare personală. Aici, vei avea ocazia să înveți de la traineri bine pregătiți, care au o lungă experiență de viață și care îți pot oferi cele mai bune sfaturi.

Pentru a putea să îți pui încrederea în echipa Success Academy, poți să afli mai multe detalii despre noi chiar aici. Abilitățile de a oferi și a primi feedback reprezintă doar o mică parte din cunoștințele pe care le poți asimila odată cu participarea la cursurile noastre. Te invităm să te înscrii la o variantă demo a acestora, pentru a-ți demonstra cât de armonios poți evolua, cu ajutorul echipei Success Academy!

 

One Response to “Ce înseamnă feedback și cât de important este pentru cariera ta?”


  • Multumesc pentru scrisul de bun augur. De fapt, a fost un cont de distractie. Arata avansat la mult mai placut din partea ta! Apropo, cum putem comunica?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *