CURSURI: Sâmbătă - Duminică

Marți - Vineri 9.00 - 18.00

Contact: 0746-097-685

 

Când dispare anxietatea? Iată cum poți ține sub control această afecțiune!

Anxietatea este o emoție puternică, necesară supraviețuirii, pe care cu toții o simțim de mai multe ori în viață. Această emoție este asociată cu îngrijorarea, frica și neliniștea, care sunt normale în situațiile în care există cu adevărat un pericol. Însă atunci când aceste sentimente devin omniprezente și nu se mai instalează doar în situații cu adevărat neplăcute, vorbim deja despre tulburări de anxietate, o afecțiune care trebuie tratată.

Dacă și tu te confrunți cu această problemă, trebuie să știi că nu ești singur, căci o foarte mare parte a populației se luptă cu această tulburare de natură psihică. Vestea bună este că există o mulțime de metode care te pot ajuta să diminuezi emoțiile excesive și nejustificate.

cand dispare anxietatea

Când dispare anxietatea? Află ce măsuri poți lua!

Primul pas pe care îl poți face pentru a scăpa de anxietate este să identifici sursele de stres din viața ta. Poate fi vorba de stresul la locul de muncă, probleme personale sau de sănătate, sau poate fi o reacție la evenimente traumatizante din trecut. Identificând sursa de anxietate, vei putea începe să lucrezi pentru a o depăși. Fă o listă cu lucrurile care îți creează stres și încearcă să găsești soluții pentru a le gestiona sau a le evita.

O altă modalitate care poate fi de folos este să îți găsești metode de relaxare. Exercițiile de respirație, meditația sau yoga pot fi măsuri eficiente care te ajută să îți calmezi mintea și sufletul și să reduci stările de anxietate. Găsește activitățile preferate și pune-le în practică regulat, pentru rezultate vizibile.

Încercarea de a-ți menține un program regulat de somn poate fi, de asemenea, o modalitate de a reduce anxietatea. Lipsa de somn poate contribui la creșterea nivelului de stres și neliniște, de aceea trebuie să îți creezi un program de somn regulat și să te asiguri că dormi suficient.

În plus, este nevoie să încerci să îți menții un stil de viață sănătos. O alimentație echilibrată, consumul moderat de alcool și evitarea fumatului pot ajuta la reducerea stresului și anxietății.

O altă măsură pe care o poți lua este să participi la cursurile de dezvoltare personală organizate de Success Academy. Aici ai ocazia de a petrece timp de calitate cu colegii de grupă care au aceleași valori și aspirații ca tine, dar și cu trainerii specializați de la care ai o mulțime de lucruri de învățat. În acest fel, îți ții mintea ocupată și o distragi de la gândurile și stările anxioase, în timp ce te regăsești, te cunoști mai bine și asimilezi abilități care te ajută să ai mai multă încredere în tine. Mai multe informații despre aceste sesiuni poți afla AICI.

Dacă te confrunți cu anxietate severă sau dacă simți că nu o mai poți controla, căci aceasta îți afectează în mod negativ viața de zi cu zi, poate fi util să cauți ajutor profesional. Terapia cognitiv-comportamentală poate fi o opțiune eficientă în tratarea anxietății, iar medicamentele prescrise de un medic specialist pot fi, de asemenea, utile în reducerea simptomelor de anxietate.

Răspunsul la întrebarea „Când dispare anxietatea?” nu este atât de simplu, însă cu ajutorul acestor exerciții vei reuși să vezi rezultate semnificative. Pune în practică toate aceste sfaturi și identifică măsurile care te ajută și cu siguranță vei reuși să reduci stările de anxietate, astfel încât să îți crești calitatea vieții!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *