CURSURI: Sâmbătă - Duminică

Luni - Vineri 9.00 - 18.00

Contact: 0746-097-685

 

Vrei să îi dezvolți celui mic abilitățile de relaționare? Iată de ce terapia asistată de animale este soluția

Toți părinții își doresc ca juniorii lor să reușească în viață și să ducă un trai cât mai bun și liniștit. Dacă și tu ai dat naștere unui copil, cu siguranță ești preocupată, în mod special, de dezvoltarea și de evoluția sa. Este important ca fiecare părinte să pună bazele personalității celui mic, care să îl ghideze pe un drum către succes și reușite.

Pentru o carieră reușită, orice om are nevoie să dobândească câteva abilități de bază, fără de care succesul nu poate fi atins. Una dintre cele mai importante calități ale unei persoane care a reușit în viață este abilitatea de a relaționa cu ceilalți, de a comunica eficient. Capacitatea de a stabili relații cu cei din jur, de a înțelege modul lor de gândire, de a accepta păreri și opinii din partea altor persoane este extrem de importantă în orice business.

Există multe metode prin care micuțul tău poate dobândi o astfel de abilitate, iar una dintre cele mai eficiente, deși mai puțin cunoscută, este terapia asistată de animale.

Ce presupune o astfel de terapie?

Acest tip de terapie alternativă sau complementară are o mulțime de beneficii psihologice, cognitive, fizice și sociale, care au fost dovedite de-a lungul timpului. În România, acest domeniu nu se bucură de o popularitate sporită, însă în țări precum SUA, Germania, Italia, Elveția, aceste activități sunt des practicate.

Terapia asistată de animale presupune o intervenție ce are un scop, în care un animal, care îndeplinește anumite criterii, este o parte a acestui proces terapeutic. Toată această intervenție se desfășoară cu ajutorul unui profesionist în domeniu, fie el psihoterapeut, logoped, consilier psihologic, fie un kinetoterapeut etc.

Trebuie să știi că nu orice animal poate îndeplini funcția de terapeut necuvântător, ci este nevoie ca acesta să aibă o personalitate echilibrată și sociabilă. Dacă îndeplinesc aceste criterii, animăluțele trec printr-un program de pregătire, care se realizează prin recompense și alte tehnici comportamentale pozitive.

terapia asistata de animale

Terapie asistată de animale – cheia către abilități de relaționare eficiente

Interacțiunile cu terapeutul necuvântător cresc nivelul emoțiilor pozitive, induc o stare de relaxare și scad nivelul anxietății. La o astfel de ședință, copilul tău va fi în largul său, va simți că este acceptat, iubit și dorit. Animalele sunt ființe jucăușe, drăgăstoase, gata oricând să ofere iubirea lor celor din jur. O astfel de terapie oferă un cadru de acceptare necondiționată, ajută la creșterea motivației, la creșterea stimei de sine, stimulează coversația, diminuează anxietatea socială și depresia etc.

După o astfel de experiență, juniorul va putea să socializeze mult mai eficient cu oamenii cu care va lua contact, se va deschide mai ușor, va vorbi, va oferi și va accepta păreri. De asemenea, va învăța să își exprime sentimentele, trăirile, să fie sincer și conștient de ceea ce simte.

Trebuie să știi că acest tip de terapie nu este unul de sine stătător. Aceasta este o intervenție complementară, care se realizează împreună cu alte terapii, cum este psihoterapia, logopedia etc. Chiar si cursurile de dezvoltare personală pot ajuta în acest sens, întrucat, în cadrul sesiunilor organizate de Success Academy, copilul tău va avea ocazia să interacționeze cu persoane de vârsta sa, cu care împărtășește pasiuni, experiențe, alături de care învață într-un mod interactiv.

Trainerii noștri profesioniști știu exact cum să se comporte și ce metode moderne de predare să abordeze, astfel încât să îi stimuleze să formeze relații, să dobândească noi aptitudini și să le dezvolte pe cele pe care deja le dețin. Dacă dorești să afli mai multe detalii despre astfel de cursuri, ai toate informațiile necesare chiar aici.

Știm că îți dorești tot ceea ce este mai bun pentru micuțul tău și cu siguranță vei reuși să contribui semnificativ la dezvoltarea sa, oferindu-i ocazia să experimenteze cât mai multe activități de acest gen.